Etiket Sonuçları: EBA

Millî Eğitim Bakanlığı, çocukları ve gençleri internet tuzakları ve dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirmek amacıyla Eğitim Bilişim Ağı(EBA) çatısı altında 2019 yılında yeni bir portal hazırlamıştı.

Ekm

Uluslarası CODE WEEK etkinliği 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerde kodlama farkındalığı oluşturmak için Türkiye'de de uygulanmaya başlatılmıştır. Etkinlik her yıl güncellenerek gerçekleştirilmektedir.

CODE WEEK etkinliği kapsamında  ilk yıl okulumuzda Kodlamaya Başlıyorum başlığıyla etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. 5 ve 6.sınıf öğrencileri başta olmak üzere bu süreçte tüm sınıf seviyelerinde öğrencilere giriş düzeyinde algoritma etkinlikleri yaptırılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize bilgisayarda blok tabanlı kodlama etkinlikleri ile ilgili giriş seviyesinde etkinlikler de yaptırılmıştır.