İlkemiz ve Amaçlarımız

Öğrencilerimin gelişim dönemlerini dikkate alarak, sorun ortaya çıkmadan ya da büyümeden önleyici ve geliştirici çalışmaların önemlidir. Bu yüzden sorun olsa da olmasa da bireysel ve grupla çalışmalar yapılmaktadır.  Yani Rehberlik Servisimiz sadece sorun yaşayan öğrenci ve ailelerin ziyaret ettiği bir yer değildir. Öğrencilerimin kendine güvenli, iç denetim sahibi, neden-sonuç ilişkileri kurabilen, problem çözme becerileri yüksek, kişilik gelişimi sağlıklı bireyler olabilmeleri sürecinde destek, alternatif çözüm yollarını görebilecek şekilde bakış açılarını genişletebilmeleri adına rehberlik servisi olarak gerekli yardımları yapma çabasındayız.

Çalışmalarımızı yaparken dikkate aldığımız ilkeler :

• Her birey seçme özgürlüğüne sahiptir,
  • İnsana saygı esastır,
  • Rehberlik hizmetlerinde gönüllülük esastır,
  • Rehberlik hizmetlerinde kişiye özel sorunlarda gizlilik esastır,
  • Rehberlik hizmetleri ilgililerin işbirliği ile yürütülür ve Rehberlik hizmetleri tüm öğrencilere yöneliktir,
  • Rehberlik hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisinin Amaçları

Verimli çalışabilmek ve boş zamanları değerlendirmelerinde bireylere yardımcı olmak. Üst eğitim kurumlarını ve meslekleri tanıtmak.Öğrencilerin hayata bütünsel olarak bakabilmelerini sağlamak. Amaç belirleme, karar verme, kendine yönelik gerçekçi benlik algısına sahip olma, kendine güven kazanma. Ülkemizde ve yurt dışında varolan mevcut iş olanaklarını ve eğitim fırsatlarını öğrencilere aktarma ve kendilerini geliştirmelerine yardımcı olma. Öğrencilerin çeşitli sorunlarının çözümünde yardımcı olmak. Temel iletişim becerilerini öğrencilere kazandırmak.

Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 12.01.2022 00:38 - Görüntülenme: 1758