Okulumuzun Tarihçesi

İstanbul ili Başakşehir ilçesi Şahintepe mahallesi sınırları içerisinde bulunan okulumuzu Hasan Fikri KOÇASLAN, babası adına yaptırmıştır. Okulumuz 1997 yılında İbrahim Koçaslan İlköğretim Okulu adıyla eğitim-öğretime başlamıştır. 2013 yılında okul bünyemizde bulunan ilkokul kısmı kapanmıştır. Günümüzde ortaokul olarak eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulumuz, İSMEP kapsamında yıkılarak yeniden yapıldığından 2018-2019 eğitim öğretim yılı 22 Ekim 2018 tarihi itibariyle TOKİ Fenertepe Ortaokuluna taşınarak taşımalı eğitime geçmiştir. 2020-2021 eğitim öğretim yılı 1 Mart 2021 tarihinde ise okulumuzun eski binasının olduğu araziye yapılan yeni okulumuzun bitmesiyle tekrardan okulumuza taşınılmıştır.

19-02-201903-03-2021

Okulumuzu Yaptıran Hasan Fikri KOÇARSLAN Hakkında:

Okulumuzu yaptıran Hasan Fikri KOÇARSLAN Tunceli Çemişgezek Köyü, Kemaliye Yaylası Çiçek Dağında doğmuştur. Babası İbrahim, annesi Hediye´dir. Hasan Fikri KOÇARSLAN babasının ısrarlarına rağmen öğrenimini ortaokulda yarım bırakıp çalışmak için Elazığ´a gitmiştir. Bundan böyle kendi hayatıyla ilgili kararları kendisinin vereceğini söyleyip kendi kararları doğrultusunda hayata atılmıştır.

Hasan Fikri KOÇARSLAN işi konusunda son derece dürüst olmakla birlikte, inandığı değerlerden hiçbir taviz vermemiştir. Bu anlayışla ticarette başarı sağlamıştır. 1967 yılında İstanbul Esentepe´ye yerleşen Hasan Fikri KOÇARSLAN beş erkek iki kız çocuğuna sahiptir. Eğitim ve öğretime önem veren bir kişilikle bir çok okul yaptırmıştır. Bunlardan biriside okulumuzdur.

Babası adına İbrahim KOÇARSLAN İlköğretim okulu olarak 1997 yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Gönüllerde taht kurmuş bir yurtseven olan Hasan Fikri KOÇARSLAN bir süre sonra işlerini çocuklarına devrederek Kıbrıs´a yerleşmiştir.

Yayın: 30.03.2015 - Güncelleme: 08.12.2023 00:12 - Görüntülenme: 6409

Etiketler :