Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 2 Haziran 2024'te gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki Merkezî Sınav'ın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca 21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı.

Bursluluk Sınavına başvuracakların,evraklarını hazırlayarak e-Okul başvurusu sonrası 01 Mart 2024 Cuma gününe kadar okul idaresinden onay belgesi alması gerekmektedir.

Bursluluk Sınavı-EK-1

Bursluluk Sınavı Gerekli Belgeler

Bursluluk sınavında yer almayacak kazanımlar

2022-2023 eğitim öğretim yılında okulumuzda yeni kıyafet uygulamasına başlanacaktır.

4 Eylül 2022 Pazar günü yapılacak sınavın başvuru işlemleri 21 Nisan 2022 - 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında ön başvuru https://e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden ve onaylama işlemi öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne başvurularak yapılacaktır.

Millî Eğitim Bakanlığı, Ekim 2021'den itibaren hazırladığı yardımcı kaynakları her ay öğrenci ve öğretmenlerin istifadesine sunuyor. Tüm kademe ve sınıf seviyesindeki öğrencilere yönelik hazırlanan yardımcı kaynak paketlerinde "etkinlik kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, çalışma soruları, beceri temelli testler, merkezî sınava yönelik örnek sorular, etkileşimli sorular, tekrar testleri, YKS'ye yönelik TYT, AYT ve YDT örnek soru kitapçıkları" yer alıyor.

2021 LGS sınavında aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamalar yayınlandı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında  6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.