Etiket Sonuçları: İKO

8.sınıflar arası Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılâp, Din Kültürü ve  İngilizce derslerinden oluşan bilgi yarışması düzenledik. Öğrencilerimizin büyük bir ilgi gösterdiği yarışmada ilk 3 sınıf sıralaması J, C ve İ oldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

May

17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime ara verilmesi sebebiyle ebeveynlerin de bu tarihe kadar öğrencilerin teknoloji ile kurdukları ilişkileri olabildiğince aza indirmesi ve özellikle bu dönem de öğrencilerin ders haricinde kontrolsüz bir şekilde teknoloji ve internet kullanımına izin vermemesi gerekmektedir.

Haz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Bir Ses İki Hareket Projesi kapsamında düzenlenen Solo Şarkı Yarışması ortaokul kategorisinde öğrencilerimizden Beyza YİĞİTOĞLU Türk Sanat Müziği birincisi oldu.

May

8.Bilim Fuarları Destekleme Programı için okulumuzun sunmuş olduğu projeler değerlendirmeler sonucunda kabul edilmiştir. Covid-19 salgını nedeniyle çalışmalar sonlandırılmıştır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Millî Eğitim Bakanlığı, çocukları ve gençleri internet tuzakları ve dijital platformlardaki kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı bilinçlendirmek amacıyla Eğitim Bilişim Ağı(EBA) çatısı altında 2019 yılında yeni bir portal hazırlamıştı.

Ock

Veli Akademileri Projesi, başta okul-veli arasındaki iletişim ve iş birliğini güçlendirmek ve çocuğun eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana okulumuzda uygulanmaktadır. Geçtiğimiz yıl okul konferans salonunda uzman eğitimciler ile 6 farklı konuda ve farklı günlerde yapılan çalışma 2020-2021 eğitim öğretim yılında pandemi sebebiyle çevrim içi ortamda gerçekleştirilmektedir.

Ara

2019 -2020 eğitim öğretim yılının ekim ayında uygulanma başlanan projede yedi öğrenciden oluşan yedi grup kurulmuştur. Türkçe, Okuma Becerileri ve Yazarlık Yazma Becerileri ders öğretmenleri gruplara koordinatör öğretmen olarak verilmiştir. Okumalar koordinatör öğretmen kontrolünde yapılmaktadır. Öğrencilerimizin sene boyunca yedi kitabı okumaları hedeflenmektedir. Kitaplar Başakşehir İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından tedarik edilerek öğrencilerimize  ücretsiz olarak verilmiştir. Yedi kitabımızın isimleri şöyledir: Yankı Kayalar, Beyaz Gemi, Bir İncidir İstanbul, Şu Acayip Atom, Hayatın İçinden, Martı ve Abide Mehmet Akif ERSOY.

Bağımlılıkla mücadele kapsamında okulumuzda her yıl çeşitli spor branşlarında ve özellikle atletizm ve basketbolda çalışmalar yapılmaktadır. Beden eğitimi öğretmenlerimizin öncülük yaptığı projede düzenli olarak çalışmalar yapılmakta ve ayrıca haftalık plana göre Atatürk Olimpiyat Stadı yanındaki ANEX(Atletizm tesisine) öğrencilerimiz götürülerek antrenman yapılmaktadır. Öğrencilerimiz her yıl il düzeyindeki ve ulusal düzeydeki çeşitli organizasyonlarda başarı elde etmektedir.

Sportif faaliyetlerimizin yer aldığı galerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Yetim veya öksüz öğrencilerin koçluk sistemiyle desteklenmesini ve akademik olarak da ilerleme kaydettirmeyi hedefleyen Umudum Öğretmenim Projesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır. Bu proje İstanbul'da bulunan anne veya babasını kaybeden yetim veya öksüz çocukların eğitim ve öğretim ortamlarında öğrencilerin çok yönlü gelişiminin sağlanarak akademik başarılarının artırılmasını hedefliyor.

Okulumuzun başta tanıtımı olmak üzere bir yıl boyunca öne çıkan başarılarının ve çalışmalarının yer aldığı, öğrencilerimizin de tasarım ve yapım süreci içerisine katıldığı dergiler çıkarıyoruz.

2014-2015 eğitim öğretim yılında okul olarak başlangıç verdiğimiz proje, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ise Başakşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ilçe genelinde uygulanmaya başlamıştır. Proje kapsamında okulumuz öğrencileri her eğitim öğretim yılında bir araya gelerek kitap yazıyor. Bir öğretmenimizin editörlük yaptığı projede öğrencilerimiz baştan sona kadar aktif bir şekilde yer alıyor.

Ara

İlk defa 2018-2019 eğitim öğretim yılında İstanbul´u Okuyorum Projesi kapsamında okulumuz öğretmen, idare, hizmetli ve öğrenci olarak 15 dakika kitap okudu. Her yıl proje kapsamında yapılan çalışmalara okul olarak katılmaktayız.

Ekm

Uluslarası CODE WEEK etkinliği 2018-2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerde kodlama farkındalığı oluşturmak için Türkiye'de de uygulanmaya başlatılmıştır. Etkinlik her yıl güncellenerek gerçekleştirilmektedir.

CODE WEEK etkinliği kapsamında  ilk yıl okulumuzda Kodlamaya Başlıyorum başlığıyla etkinlikler yapılmaya başlanmıştır. 5 ve 6.sınıf öğrencileri başta olmak üzere bu süreçte tüm sınıf seviyelerinde öğrencilere giriş düzeyinde algoritma etkinlikleri yaptırılmıştır. Ayrıca öğrencilerimize bilgisayarda blok tabanlı kodlama etkinlikleri ile ilgili giriş seviyesinde etkinlikler de yaptırılmıştır.