Etiket Sonuçları: İSTANBUL

Nis

Okulumuz atletizm takımı katılmış olduğu her organizasyondan olduğu gibi bu hafta yapılan İstanbul İl Puanlı Atletizm Yarışması'ndan şampiyonluklarla döndü.

Mrt

İstanbul'u Okuyorum Projesi kapsamında yapılan okur-yazar buluşmaları Masal İstanbul Kİtabı 1-2 programına katıldık. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda öğrencilerimiz yazar Figen YAMAN COŞAR ile tanışarak kitaplar üzerine konuşma imkânı buldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime ara verilmesi sebebiyle ebeveynlerin de bu tarihe kadar öğrencilerin teknoloji ile kurdukları ilişkileri olabildiğince aza indirmesi ve özellikle bu dönem de öğrencilerin ders haricinde kontrolsüz bir şekilde teknoloji ve internet kullanımına izin vermemesi gerekmektedir.

Haz

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlediği Bir Ses İki Hareket Projesi kapsamında düzenlenen Solo Şarkı Yarışması ortaokul kategorisinde öğrencilerimizden Beyza YİĞİTOĞLU Türk Sanat Müziği birincisi oldu.

May

8.Bilim Fuarları Destekleme Programı için okulumuzun sunmuş olduğu projeler değerlendirmeler sonucunda kabul edilmiştir. Covid-19 salgını nedeniyle çalışmalar sonlandırılmıştır. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Veli Akademileri Projesi, başta okul-veli arasındaki iletişim ve iş birliğini güçlendirmek ve çocuğun eğitim ve gelişim süreçleriyle ilgili olarak velileri bilgilendirmek amacıyla 2019-2020 eğitim öğretim yılından bu yana okulumuzda uygulanmaktadır. Geçtiğimiz yıl okul konferans salonunda uzman eğitimciler ile 6 farklı konuda ve farklı günlerde yapılan çalışma 2020-2021 eğitim öğretim yılında pandemi sebebiyle çevrim içi ortamda gerçekleştirilmektedir.

Ara

2019 -2020 eğitim öğretim yılının ekim ayında uygulanma başlanan projede yedi öğrenciden oluşan yedi grup kurulmuştur. Türkçe, Okuma Becerileri ve Yazarlık Yazma Becerileri ders öğretmenleri gruplara koordinatör öğretmen olarak verilmiştir. Okumalar koordinatör öğretmen kontrolünde yapılmaktadır. Öğrencilerimizin sene boyunca yedi kitabı okumaları hedeflenmektedir. Kitaplar Başakşehir İlçe Milli Eğitim müdürlüğü tarafından tedarik edilerek öğrencilerimize  ücretsiz olarak verilmiştir. Yedi kitabımızın isimleri şöyledir: Yankı Kayalar, Beyaz Gemi, Bir İncidir İstanbul, Şu Acayip Atom, Hayatın İçinden, Martı ve Abide Mehmet Akif ERSOY.

Tem

Yetim veya öksüz öğrencilerin koçluk sistemiyle desteklenmesini ve akademik olarak da ilerleme kaydettirmeyi hedefleyen Umudum Öğretmenim Projesi İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılmıştır. Bu proje İstanbul'da bulunan anne veya babasını kaybeden yetim veya öksüz çocukların eğitim ve öğretim ortamlarında öğrencilerin çok yönlü gelişiminin sağlanarak akademik başarılarının artırılmasını hedefliyor.

Ara

İlk defa 2018-2019 eğitim öğretim yılında İstanbul´u Okuyorum Projesi kapsamında okulumuz öğretmen, idare, hizmetli ve öğrenci olarak 15 dakika kitap okudu. Her yıl proje kapsamında yapılan çalışmalara okul olarak katılmaktayız.