May

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan sınavın giriş belgeleri 27 Mayıs'ta yayınlanacak. 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu da daha önce yayımlanmıştı.

May

17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime ara verilmesi sebebiyle ebeveynlerin de bu tarihe kadar öğrencilerin teknoloji ile kurdukları ilişkileri olabildiğince aza indirmesi ve özellikle bu dönem de öğrencilerin ders haricinde kontrolsüz bir şekilde teknoloji ve internet kullanımına izin vermemesi gerekmektedir.

May

Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" sözleriyle duyurduğu Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü kutlanıyor.

Liselere geçiş süreci, merkezi, yerel ve isteğe bağlı olarak pansiyonlu okullara yerleştirme tercihleri, yerleştirme türleri, tercih süreci ve tercih yapılırken dikkat edilmesi gereken konuların anlatıldığı okul rehberlik servisimiz tarafından hazırlanan video çalışmasını öğrencilerimizin ve velilerimizin izlemesini tavsiye ederiz.

Meslek seçimiyle hayatımızı nasıl bir ortamda sürdüreceğimizi, hayat boyu birlikte iş yapacağımız arkadaş çevremizi, çalışırken zevkle iş yapıp yapamayacağımızı, mesleğimizden tatmin olup olamayacağımızı, dolayısıyla başta sosyal ve ekonomik olmak üzere geleceğimizi etkileyen pek çok seçimi de yapmış oluruz. Meslek seçimini kolaylaştırmak ve kendimize uygun seçimler yapabilmemize yardımcı olmak için Mesleki Yaklaşım Envanterinden yararlanabiliriz.