May

Tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Okulumuz atletizm takımı katılmış olduğu her organizasyondan olduğu gibi bu hafta yapılan İstanbul İl Puanlı Atletizm Yarışması'ndan şampiyonluklarla döndü.

Kütüphaneler Haftası kapsamında yapmış olduğumuz etkinlikle aynı saatte tüm sınıflarda kitap okundu. Öğrencilerde farkındalık oluşturmak için yapılan bu çalışmaya tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz katıldı.

8.sınıflar arası Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, İnkılâp, Din Kültürü ve  İngilizce derslerinden oluşan bilgi yarışması düzenledik. Öğrencilerimizin büyük bir ilgi gösterdiği yarışmada ilk 3 sınıf sıralaması J, C ve İ oldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

İstanbul'u Okuyorum Projesi kapsamında yapılan okur-yazar buluşmaları Masal İstanbul Kİtabı 1-2 programına katıldık. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programda öğrencilerimiz yazar Figen YAMAN COŞAR ile tanışarak kitaplar üzerine konuşma imkânı buldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nün 107. Yıldönümü'nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz.

May

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak olan sınavın giriş belgeleri 27 Mayıs'ta yayınlanacak. 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu da daha önce yayımlanmıştı.

May

17 Mayıs 2021 tarihine kadar uzaktan eğitime ara verilmesi sebebiyle ebeveynlerin de bu tarihe kadar öğrencilerin teknoloji ile kurdukları ilişkileri olabildiğince aza indirmesi ve özellikle bu dönem de öğrencilerin ders haricinde kontrolsüz bir şekilde teknoloji ve internet kullanımına izin vermemesi gerekmektedir.

May

Halil Paşa'nın, İngiliz birliklerini 29 Nisan 1916'da teslim almasının ardından, "Tarih bu olayı yazmak için kelime bulmakta müşkülata uğrayacaktır. İşte Osmanlı sebatının İngiliz inadını kırdığı birinci zaferi Çanakkale'de, ikinci zaferi burada görüyoruz" sözleriyle duyurduğu Kut'ül Amare Zaferi'nin 105'inci yıl dönümü kutlanıyor.