T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAŞAKŞEHİR - İbrahim Koçaslan Ortaokulu

İbrahim Koçaslan Ortaokulu

Telefon
0212 648 62 92
Belgegeçer
0212 648 62 92
WEB
https://ibrahimkocaslan.meb.k12.tr
Adres
ŞAHİNTEPE MAH. LALEZAR SK. IBRAHIM KOÇARSLAN ORTAOKULU BLOK NO: 2 BAŞAKŞEHİR / İSTANBUL
Vizyon
Kendimizi, milli ve manevi değerlerine bağlı, dayanışma ve paylaşmayı benimseyen, insan ve hayvan haklarına saygılı, adalet kavramını önemseyen, çevre bilinci oluşmuş, Atatürk ilke ve devrimlerini bilen, yurdunu seven, çağdaş, milli ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, değişim ve gelişime açık, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, bilgi çağının gereklerini yerine getiren, öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen, yenilikçi ve üretken, hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik sayan, düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş bireyler yetiştirmekle yükümlü görüyoruz.
Misyon
Öğrencilerimizin; toplumsal duyarlılığın ve sorumluluğun bilincine ulaşan, çevresine duyarlı, bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmeleri, bilgili becerikli öz güvenli olmaları, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmeleri, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmaları, düşünsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü olanak sağlamaktadır.
Başarılar
Öğretmen :92
Öğrenci :1852
Derslik :50
Çok Amaçlı Salon :1
Spor Salonu :1
Fen Laboratuvarı :4
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :1
Kütüphane Kitap Sayısı :3750
Revir:1
Öğretim Şekli :Tekli Öğretim
Saatler
GİRİŞ: 08.30, ÇIKIŞ: 14.30, DYK ÇIKIŞ: 16.10
Isınma
Kalorifer-Doğal Gaz
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Okulumuza Yenibosna´dan HT20, Bakırköy´den 147, Olimpiyat Metro´dan MK13 numaralı otobüslerle ve Yenibosna-Şahintepe seferleri yapan minibüslerle ulaşım imkânı vardır.
Servis Bilgisi
Okulumuz servis taşımacılığı BEŞTUR firması tarafından yapılmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Başakşehir ilçesine bağlı Şahintepe mahallesinde Lalezar sokaktadır. Okulumuzun bulunduğu Şahintepe mahallesi Avcılar Tahtakale mahallesine komşu olup aynı zamanda Şahintepe mahallesine yapılan yeni İstanbul Kuru Gıda Hali ile de komşudur.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İstanbul il merkezine 27 km, Başakşehir ilçe merkezine ise 14 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
-
Taban-Tavan Puan Bilgileri
-
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz her sene Fen Lisesine ve Nitelikli Anadolu Lisesine öğrenciler göndermektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
-
Sportif Etkinlikler
Okulumuzda bir çok spor dalında ve özellikle atletizmde her yıl çalışmalar yapılıp büyük başarılar kazanılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler
Okul Bilişim Şenliği, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, TÜBİTAK 4005 Bilim Şenlikleri, TÜBİTAK 4004 Doğa ve Bilim Okulları, BATEK...
Proje Çalışmaları
Bağımlılıkla Mücadelede Spor, Engelsiz Hayat Mavi Kapak, İyiliğin Adı Olmaz, Umudum Öğretmenim, Code Week(Kodlama Haftası), Yazdık Kitap Oldu, İstanbul´u Okuyorum, 7´ler Okuyor, Okuyorum-Yorumluyorum, Bir Ses İki Hareket...
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
-
Diğer Hususlar
-
Yazdır