Kurum Kodu : 731945
Kurum Adı : İbrahim Koçaslan Ortaokulu
WEB Adresi : http://ibrahimkocaslan.meb.k12.tr
Adres : Şahintepe Mahallesi Muratdere Cad. İbrahim Koçaslan Ortaokulu Başakşehir/İSTANBUL

VİZYON
Atatürkçü, Atatürk ilke ve devrimlerini tanıyan, yurdunu seven, Çağdaş, demokrat ve laik Ulusal ve evrensel değerleri yaşayan ve yaşatan, Değişim ve gelişime açık Kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli, Bilgi çağının gereklerini yerine getiren Öğrenmeyi temel ilke olarak benimseyen, Yaratıcı ve üretken, Hoşgörü sahibi, farklılıkları zenginlik sayan, Düşünsel, duygusal, sosyal açıdan yetişmiş, Bireyler yetiştirmekle yükümlü görüyoruz.

MİSYON
Öğrencilerimizin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmeleri, bilgili becerikli öz güvenli olmaları, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmaları, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmeleri, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, gelişen teknolojiyi izleyip kullanabilmeleri, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmaları, düşünsel, duygusal ve sosyal yönden sağlıklı yetişmeleri için her türlü olanak sağlanmaktadır.

Öğretmen Sayısı : 82
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 2410
Öğretim Şekli : İkili Öğretim
Ders Başlama ve Bitiş Saati :
Derslik Sayısı : 30 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 1
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 0
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz İstanbul il merkezine 28, Başakşehir ilçe merkezine ise 13 km uzaklıktadır.
Ulaşım : Okulumuza Yenibosna´dan HT20, Olimpiyat Metro´dan MK13, Avcılar ve Esenyurt´tan 147, Başakşehir merkezinden 78Ş Numaralı İETT otobüsleri ve Şirinevler-Şahintepesi seferleri yapan dolmuşlarla ulaşım imkanı vardır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :